Шумадинци распуцани против “фењераша”: Покер голова у мрежи немоћних Убљана

У игри мачке и миша пред сабласно празним трибинама стадиона ФК Металац у Горњем Милановцу, Шумадинци су показали да су у овом тренутку за класу озбиљнија и квалитетнија екипа у односу на Убљане, који на крају могу чак бити задовољни што нису претрпели још убедљивији пораз на вечерашњем гостовању.

Све је малтене било решено након првих пола сата игре. Мрежу Убљана откључао је Матија Глушчевић на истеку шестог минута после продора хитроногог Килијана Бевиса по левој страни, да би се десетак минута касније у листу стрелаца уписао по мишљењу многих фудбалских стручњака један од најбољих десних бекова Моцарт Бет Суперлиге ове сезоне, Мехмед Ћосић, који се након идеалног центаршута свог колеге са супротног бока, Томислава Дадића, само поклонио и главом спровео лопту у мрежу.

И поред солидног капитала од два гола, Шумадинци нису спуштали ногу са гаса у наставку првог дела игре. Бевис је на истеку пола сата игре пропустио идеалну прилику да асистенцији код водећег гола “црвених” пришије и погодак, будући да је у ситуацији “један на један” са младим голманом Јединства Јовановићем шутирао поред гола. Непун минут касније Бразилац Евандро, који је данас предводио напад крагујевачког суперлигаша, пропустио је прилику да крунише одличну акцију Бевиса и Станковског.

Управо је македонски интернационалац, који сјајним играма и головима полако осваја срца присталица крагујевачког тима, био стрелац трећег поготка за “црвене” у 33. минуту после сјајне соло акције и асистенције Самира Зељковића. Била је ово трећа узастопна утакмица на којој се својевремено највећи бисер македонског фудбала уписао у листу стрелаца, па се већ сада може констатовати да су Крагујевчани његовим доласком уболи “џек-пот”.

Немајући више шта изгубе, гости су у другом полувремену кренули на све или ништа и померањем линија ближе голу крагујевачког тима покушали су да направе притисак на задњу линију “црвених”. Тај ризик им се није исплатио, с обзиром да су Шумадинци у 53. минуту стигли и до четвртог поготка. Егзекутор је овога пута био дефанзивац Самир Зељковић након одлично изведеног прекида од стране Милоша Ристића. Ово је био Зељковићев првенац од доласка на “Чика Дачу” којим је крунисао одличну партију на данашњој утакмици.

Последњих тридесетак минута утакмице тренер Дудић искористио је да пружи прилику играчима са мањом минутажом у досадашњем делу првенства. Шансу су тако добили дојучершњи омладинац Вања Томић, млади црногорски репрезентативац Бојан Аџић, француски интернационалац Дарли Енланду, али и задње појачање Крагујевчана, Грк Анастасиос Целиос.

Са нова три бода Шумадинци су се учврстили у горњем делу табеле, тачније на четвртој позицији, са двадесет освојених бодова, колико је сакупио и петопласирани Партизан, који додуше има три утакмице мање у односу на “црвене”.

Осим тога Крагујевчани су вечерашњим тријумфом направили идеалну увертиру пред две веома важне утакмице које их очекују током идуће седмице, најпре против Инђије у шеснаестини финала Купа Србије, а затим и крушевачког Напретка у оквиру 14. кола Моцарт Бет Суперлиге.

РАДНИЧКИ 1923 – ЈЕДИНСТВО 4:0 (3:0)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ
Стадион:
ФК Металац.
Судија: Новак Симовић (Ловћенац).
Помоћници: Иван Микалички (Зрењанин), Александар Владић (Шид).
Стрелци: Глушчевић у 6, Ћосић у 15, Станковски у 33. минуту и Зељковић у 53. минуту.

РАДНИЧКИ 1923: Лијескић, Ћосић (од 81. Аџић), Зељковић, Митровић, Дадић, Ристић, Станковски (од 68. Томић), Глушчевић (од 78. Целиос), Бен Хасин (од 68. Ортиз), Бевис, Евандро (од 68. Енланду). Тренер: Феђа Дудић.

ЈЕДИНСТВО: Јовановић, Додеровић (од 62. Поповић), Аћимовић, Дамјановић, Голубовић, Батаља (од 46. Фереира), Матић, Достанић, Стеванчевић (од 46. Перез), Јевтић (од 72. Саидов), Дензел (од 78. Руњајић). Тренер: Милош Обрадовић.

P