Шумадинци желе да ускрате нову радост Тополцима

Двонедељни предах у првенству добро је дошао Крагујевчанима да напуне батерије и пораде на отклањању неких недостатака у игри који су их коштали губитка бодова у претходним утакмицама, али и да играче који су у клуб пристигли у самом финишу прелазног рока доведу у оптималну физичку форму.

– Ја сам тренер који не воли превише да мења екипу, али су околности једноставно биле такве да смо морали да доведемо нешто већи број играча како бисмо могли да будемо конкурентни на више различитих фронтова. Мислим да је ова репрезентативна пауза добро дошла пре свега играчима који нису са нама прошли период припрема да подигну ниво физичке припремљености како би могли да пруже још већи допринос екипи у наредним утакмицама – истакао је шеф струке “црвених” Феђа Дудић на почетку свог обраћања медијима уочи гостовања у Бачкој Тополи.

Предстојеће гостовање ТСЦ-у још један је у низу тешких изазова за Дудићеве изабранике након дуела са Новим Пазаром и Чукаричким. Тополци су након изненађујуће лошег старта првенства у последње време значајно подигли форму и везали три узастопна тријумфа, те су се са зачеља табеле винули у горњи дом. Највеће заслуге за резултатско буђење бившег вицешампиона државе сноси нови тренер Јован Дамјановић, који је за кратко време успео да препороди екипу са севера Бачке и да је врати у победнички режим.

– Морам пре свега да похвалим мог колегу Јована Дамјановића, који је успео да екипу ТСЦ-а подигне на онај ниво из претходних сезона. Видим да је заиста јако посвећен послу и предвиђам му јако успешну тренерску каријеру. Што се тиче самог квалитета екипе ТСЦ-а, ту не треба трошити превише речи. Изузетно су квалитетна екипа, нарочито у офанзивном делу, где на свакој позицији имају по 2-3 одлична играча. Неретко су им управо ти играчи који су улазили са клупе доносили превагу, као што је то био случај на претходној утакмици против Јединства из Уба, једној од многих коју су успели да преокрену у другом полувремену – констатује Дудић.

Више од квалитета сутрашњег ривала стратега “црвених” брине кадровска ситуација у његовој екипи, која се из седмице у седмицу додатно погоршава. То наравно не умањује оптимизам у табору Крагујевчана пред пут на крајњи север Србије.

– Свакако да је за нас огроман хендикеп то што не можемо да рачунамо на Видакова, Видосављевића, Шербечића и малог Мирчетића. У међувремену се и Ристић пожалио на повреду пете, али се ипак надамо да ће бити у конкуренцији за сутрашњу утакмицу. Такође, Бевис тек данас стиже са репрезентативног окупљања и питање је колико ће моћи да нам помогне сутра. Наравно, то не умањује нашу жељу да покушамо да одиграмо једну добру и квалитетну утакмицу и пробамо да донесемо бодове у Крагујевац – оптимиста је Дудић.

Претходни дуели ова два тима често су знали да прерасту у праве фудбалске спектакле. Присетимо се само међусобног окршаја ова два тима на стадиону у Сенти пре три године, који је окончан несвакидашњим резултатом – 4:4. Ништа мање занимљив и садржајан није био ни последњи дуел ова два тима на “ТСЦ арени” у коме је постигнут само гол мање – 4:3.

– Очекујем једну интензивну утакмицу две екипе које играју у високом интензитету, са пресингом и жељом за што већим поседом лопте. Ми смо успели смо да поправимо неке ствари које нису биле добре на претходним утакмицама, тако да овај меч дочекујемо у добром расположењу. Приметан је огроман помак у појединим сегментима наше игре, као што је, примера ради, офанзивни прекид, али и игра у одбрани. Са друге стране, морам констатовати да смо мало пали у офанзивном делу и да нисмо више тако ефикасни као што је то био случај прошле сезоне, што је последица одласка појединих играча и повреда. Надам се да ће играчи који су доведени као замене убрзо преузети улоге носилаца игре. Наравно, потребно је времена и стрпљења, али сам уверен да ће сви ти играчи показати да нису случајно овде са нама – закључио је Дудић.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 1 Премијум каналу, а снимак на програму Телевизије Крагујевац.

P