“Ђаволчићи” немоћни против надахнутих “црно-белих” нада

Поновио се епилог са последња два међусобна дуела данашњих ривала у којима су “црно-бели” славили идентичним резултатом. “Ђаволчићи” и поред највеће могуће жеље нису успели да пруже значајнији отпор Београђанима, који су до вођства дошли у финишу првог полувремена поготком Костића, који се најбоље снашао у гужви пред голом домаћина после ударца Јанковића и успео је да одбијену лопту пошље у мрежу.

Почетну предност гости су дуплирали почетком другог полувремена и то захваљујући неспретној реакцији Павловића, који је после центаршута Нинића са десне стране затресао мрежу свог тима.

Само два минута касније Букелић је после кардиналне грешке голмана Партизана Бањића вратио наду “ђаволчићима”, која је тињала све до 68. минута када је Тадић после корнера постигао трећи гол за “црно-беле”, након чега домаћима више није било спаса.

Имали су гости у самом финишу још пар изгледних прилика да учине победу још убедљивијом, а најбољу је свакако пропустио Виријевић, који је у ситуацији “један на један” са голманом Милановићем погодио стативу.

Био је ово други узастопни, а укупно пети пораз наших омладинаца у текућем првенству, који након девет одиграних кола заузимају претпоследње место на табели са осам освојених бодова. Лошији учинак од нашег тима има само крушевачки Трајал, који се налази на самом зачељу табеле са три освојена бода.

Наредну утакмицу ученици тренера Милоша Симића играју за две седмице против Спартака у Суботици.

РАДНИЧКИ 1923 – ПАРТИЗАН 1:3 (0:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
200.
Судија: Александар Вукадиновић (Ниш).
Стрелци: Букелић у 56. за Раднички 1923, а Костић у 39, Павловић (аутогол) у 54. и Тадић у 68. минуту.
Жути картони: Ракићевић, Томић (Раднички 1923), Симић (Партизан).
Црвени картони: Андреј Стаменковић (Партизан) у 88. минуту.

РАДНИЧКИ 1923: Миловановић, Радојковић, Живадиновић, Јовановић (од 73. Ђаловић), Букелић (од 73. Јелић), Петронијевић (од 88. Конатар), Павловић (од 89. Петровић), Лукић, Виријевић (од 72. Славковић), Ракићевић, Томић.

ПАРТИЗАН: Бањић, Премовић (од 84. Радић), Симић, Јанковић (од 80. Младеновић), Костић, Нинић (од 74. Радосављевић), Жупањац, Угрешић, Филиповић (од 74. Виријевић), Макевић, Тадић (од 75. Стаменковић).

P