Ослабљени Крагујевчани спремни да се ухвате у коштац са Чуком

Кратко је трајао резултатски узлет “црвених”. Серију од два узастопна тријумфа чета тренера Феђе Дудића прекинула је поразом на гостовању изузетно мотивисаној екипи Новог Пазара, која је у једној тврдој такмичарској утакмици боље искористила своје прилике и дошла до сва три бода.

– Свесни смо да нисмо били на правом нивоу у Новом Пазару. Верујем да смо извукли поуке из овог пораза и да ћемо се већ на наредној утакмици против Чукаричког приказати у правом светлу – констатује леви бек Крагујевчана Славиша Радовић, који је против Пазараца одиграо других 45 минута.

Више од самог пораза стручни штаб “црвених” забринуле су повреде двојице стандардних првотимаца, Богдана Мирчетића и Бесима Шербечића, које према прелиминарним прогнозама очекује нешто дуже одсуство са терена. Мирчетић ће због повреде медијалног лигамента мировати најмање четири седмице, док је Шербечићу “страдала” Ахилова тетива и за њега је по свему судећи ова полусезона завршена.

– Јако ми је жао због повреда Мирчетића и Шербечића. Желим им што бржи опоравак и повратак на терен – упутио је Радовић речи подршке својим повређеним саиграчима.

Дуел са Чукаричким још један је у низу тешких изазова за Дудићеве изабранике пред одлазак на други првенствени предах. Екипа тренера Горана Станића је после одличног старта сезоне и десет освојених бодова у прве четири првенствене рунде спојила два пораза у дуелима са браниоцем титуле Црвеном звездом и најпријатнијим изненађењем уводног дела шампионата, екипом Младости из Лучана, али се брзо вратила на победнички колосек. После очекиваних тријумфа против новајлија у суперлигашком друштву, Текстилца из Оџака и Јединства из Уба, те освојеног бода у Новом Пазару, уследио је хладан туш у дуелу са пробуђеним ТСЦ-ом на Бановом брду за прекид низа од три везане утакмице без пораза.

– Чукарички је клуб који је већ дужи низ година у самом врху српског фудбала. Иако су недавно остали без можда и најбољег играча из прошле сезоне Фeлипа Мела, сматрам да и даље имају респектабилан тим са прегршт квалитетних појединаца попут Ивановића или Цветковића. Свакако су противник за респект, али ми смо спремни да се ухватимо у коштац са њима – тврди искусни дефанзивац, који је на “Чика Дачу” стигао у финишу прелазног рока као опција више на левој страни одбране.

Да могу да се носе са екипом таквог реномеа као што је Чукарички, Шумадинци су најбоље показали на почетку прошлосезонског плеј-офа, када су после ревије преокрета на стадиону “Чика Дача” успели да “патосирају” популарне “брђане” дошавши до вероватно кључног тријумфа на путу ка Европи. Сличном епилогу “црвени” се надају и у суботу, иако ће и овога пута, баш као и против Текстилца, остати ускраћени за подршку својих верних присталица.

– Утакмица са Чукаричким пружа нам прилику да се вратимо на победнички колосек и искупимо за пораз у Новом Пазару. Најважније је да будемо фокусирани и максимално сконцентрисани током свих деведесет минута. Уколико одиграмо онако како заиста знамо и умемо верујем да ћемо доћи до сва три бода који ће нам много значити за наставак првенства – сматра Радовић.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 3 Премијум каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P