Малерозни Шумадинци “проклизали” у Новом Пазару

Просто је невероватно какви су све пехови задесили “црвене” на данашњем гостовању старом ривалу. Као да је неко проклео Крагујевчане пред пут у Нови Пазар, тек све оно што је могло да пође по злу за Дудићеве изабранике, пошло је на вечерашњој утакмици, почев од поништеног гола у првом полувремену, преко повреда Богдана Мирчетића и Бесима Шербечића у тренуцима када је Феђа Дудић већ извршио свих пет измена, па све до пропуштене прилике за изједначење у судијској надокнади времена. Истина, није ово било најблиставије издање “црвених”, али се исто тако мора констатовати да ни домаћин није оставио богзна какав утисак, само је ето успео боље да искористи своје прилике.

У жељи да изненади свог знатно искуснијег колегу Томислава Сивића, Феђа Дудић одлучио је и овога пута да мало промеша карте и изврши пар промена у стартној постави. Тако је уместо младог Лијескића на гол поново стао искусни Милошевић, док су Радовића и Симовића у последњој линији заменили Дадић и капитен Митровић. Промена је било и у офанзивној линији. Јанковић је уступио место Глушчевићу, док се у самом шпицу уместо Бразилца Евандра поново нашао Колумбијац Ортиз.

Период уводног испитивања снага прекинуо је Мехмед Ћосић, чији је ударац са дистанце на истеку 10. минута натерао голмана Новог Пазара Стефана Поповића, кога навијачи Радничког добро памте из европског двомеча са Морнаром из Бара када је чинио чуда на голу црногорског вицешампиона, на прву интервенцију. Само пар минута касније Поповић се нашао на новом искушењу, када је крајњим напором успео да осујети лукав покушај Милоша Ристића из слободног ударца.

Затресла се мрежа Пазараца у 24. минуту после ударца Луаја Бен Хасина, који је са неких десетак метара шутирао неодбрањиво под пречку, али је главни арбитар Петровић после кратке консултације са колегама из ВАР собе поништио овај погодак интернационалца из Туниса због офсајд позиције у којој се претходно нашао Колумбијац Ортиз.

Са друге стране, домаћин је из првог, испоставиће се и јединог удараца у оквир гола у првих 45 минута игре, успео да профитира. Холанђанин Антви је прихватио лопту на десној страни, затим је проследио до Ђурановића који није превише оклевао и ударцем из прве погодио је горњи ближи угао. Заиста мало ремек дело црногорског интернационалца, коме је ово био други погодак у дресу пазарских “плавих”.

Покушао је Дудић серијом измена на почетку другог полувремена да размрда мало своју екипу, али му то није пошло за руком. Домаћин је у наставку још више умртвио игру и спорадичним шутевима са дистанце покушавао да дође до другог поготка. Један такав покушај је голман Радничког 1923 Марко Милошевић успешно осујетио у 59. минуту, када је зауставио солидан ударац Видаковића са неких двадесетак метара, да би потом из сличне позиције тукао и капитен Пазараца и некадашњи репрезентативац Србије Адем Љајић, али је лопта завршила ван оквира гола.

Повреда младог Мирчетића у 73. минуту и то након што је Дудић претходно извршио свих пет дозвољених измена свакако је пореметила планове Шумадинцима, али и дала ветар у леђа домаћину да са играчем више у пољу покуша да реши утакмицу. На добром путу да то учине били су у 84. минуту када се Исламовић искрао по левој страни, а затим покушао да дотури лопту Месаровићу који је остао кратак за корак.

У самом финишу нови пех за Шумадинце пошто су остали и без стаменог штопера Бесима Шербечића, који због повреде листа није могао да настави утакмицу. Шербечић је терен напустио на рукама Бразилца Евандра, а Крагујевчани су морали да наставе утакмицу са само деветорицом играча на терену.

И поред свих тих силних пехова “црвени” су могли до изједначења у четвртом минуту судијске надокнаде времена, када се после прекида који је извео Ристић у гол шанси нашао искусни Симовић, али је Поповић фантасичном реакцијом спречио резултатско поравнање.

Тражили су потом играчи Радничког 1923 од судије Петровића да досуди казнени ударац због играња руком Нигеријца Багибојеа, али је главни арбитар после ВАР провере проценио да ту ипак нема елемената за најстрожу казну.

У тренуцима када се очекивало да Петровић да знак за крај утакмице пукла је контра домаћих преко капитена Љајића, који је правовремено проиграо Бачкуљу, а дефанзивцу “плавих” није било тешко да прецизним ударцем по земљи са ивице шеснаестерца запечати судбину Шумадинцима.

Добра вест за Крагујевчане је да су и поред данашњег пораза задржали шесто место на табели са 13 освојених бодова, колико су сакупили и ТСЦ и Железничар из Панчева.

Наредно коло доноси још један тежак изазов за Дудићеве изабранике, с обзиром да им у госте долази тренутно четвртопласирани Чукарички, који је данас на свом терену поражен од ТСЦ-а са 2:1.

НОВИ ПАЗАР – РАДНИЧКИ 1923 2:0 (1:0)

НОВИ ПАЗАР
Стадион:
Градски.
Гледалаца: 6 000.
Судија: Никола Петровић (Шајкаш).
Помоћници: Милан Шутуловић (Нови Сад), Милош Мишкељин (Београд).
Стрелци: Ђурановић у 29. и Бачкуља у 90+8. минуту.
Жути картони:
Ђурановић, Бојат (Нови Пазар), Шербечић (Раднички 1923).

НОВИ ПАЗАР: Поповић, Бојат (од 67. Бачкуља), Ђурић, Мршић, Милетић (од 86. Бамигбој), Адешина, Видаковић, Антви (од 67. Зиљкић), Месаровић (од 86. Стојановић), Љајић, Ђурановић (од 78. Исламовић). Тренер: Томислав Сивић.

РАДНИЧКИ 1923: Милошевић, Ћосић (од 61. Станковски), Шербечић, Митровић (од 46. Симовић), Дадић (од 46. Радовић), Ристић, Бен Хасин, Глушчевић (од 61. Аџић), Мирчетић, Бевис, Ортиз (од 46. Евандро). Тренер: Феђа Дудић.

P