Шумадинци на “врућем” гостовању у Новом Пазару траже потврду добре форме

Пробудили су се фудбалери Радничког 1923 и након два несрећна пораза од Црвене звезде и лучанске Младости успели су да обрадују своје присталице победама против ИМТ-а и Текстилца. Кључну улогу у оба тријумфа “црвених” одиграо је млади Богдан Мирчетић. Талентовани офанзивац, који је овог лета стигао на “Чика Дачу” из београдског Партизана, био је двоструки стрелац у убедљивој победи над популарним “трактористима” (4:0), да би потом постигао погодак који је “црвенима” донео сва три бода у дуелу са екипом из Оџака (1:0). Довољно да се осамнаестогодишњи момак напречац нађе у епицентру фудбалске јавности, која у њему види наследника Милана Алексића. Утисак је да ови силни хвалоспеви у медијима последњих дана не дотичу превише Богдана, који само жели да настави са добрим играма у дресу крагујевачког клуба.

– Ништа се специјално није издешавало. Трудио сам се максимално на тренинзима, давао сто одсто својих могућности на свакој утакмици и ето то ми се вратило на прави начин. Наравно, лепо је то када те сви хвале, али ме искрено то не дотиче превише. Само желим да наставим да напредујем и да својим играма помогнем екипи у остваривању што је могуће бољих резултата – скроман је млади офанзивац.

Чини се да је Мирчетићу годила промена позиције и да су његови играчки квалитети дошли до пуног изражаја тек када је заиграо иза нападача.

– Моја природна позиција и јесте ова коју тренутно играм у Радничком, тако да ми је свакако та прекоманда са десног крила на место иза шпица и те како пријала и пружила ми могућност да на најбољи начин покажем своје играчке квалитете – додаје млади ас Радничког.

Шумадинци су победама против ИМТ-а и Текстилца практично “поништили” претходна два пораза од Црвене звезде и Младости из Лучана, али и подигли ниво самопоуздања пред будуће првенствене изазове.

– Против Звезде смо имали ту несрећу да примимо гол у последњим минутима утакмице и то након што смо остали са десеторицом играча на терену, док смо у Лучанима после одличне игре у првом полувремену и минималног вођства, почетком другог дела направили два пенала након чега се све окренуло против нас. Срећом, успели смо брзо да се опоравимо од ова два пораза и победама против ИМТ-а и Текстилца вратили смо се у горњи део табеле где нам је и место. Да не причам о томе колико нам ове победе значе на пољу јачања самопоуздања, које је било у одређеној мери пољуљано након поменутих пораза – истиче Мирчетић.

За разлику од утакмице од ИМТ-а, где су на прилично лак и убедљив начин дошли до тријумфа, Крагујевчани су се доста мучили док нису сломили отпор изузетно чврсте и упорне екипе Текстилца у претходном колу.

– Утакмица против Текстилца била је изузетно тешка и напорна, нарочито то друго полувреме у којем су нас баш “стисли” и натерали да се бранимо. Ипак, успели смо да издржимо њихов притисак и сачувамо стечено вођство до краја утакмице. Истина је да смо у првом полувремену пропустили неколико изгледних прилика да дођемо до осетније предности и практично решимо утакмицу у своју корист, али је на крају ипак најважније то што смо успели да упишемо нова три бода – констатује нови “бисер” клуба са “Чика Даче”.

Следи традиционално “вруће” гостовање екипи Новог Пазара, која је у прошлом колу доживела тежак пораз на гостовању ТСЦ-у у Бачкој Тополи (2:5) и биће сигурно мотивисана да пред својим навијачима поправи утисак.

– Нема сумње да нас очекује јако тешко гостовање против врло мотивисаног противника, који је познат по томе да игра одлично пред својом публиком. Припремамо се полако за ту утакмицу и верујем да ћемо уз максималну ангажованост и дисциплину у игри успети да освојимо нове бодове – изнео је Мирчетић своја очекивања пред пут у Нови Пазар, где су “црвени” последњи пут славили у априлу прошле године и то минималним резултатом (1:0).

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 4 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P