Година Феђе Дудића у Крагујевцу

Раднички је понос Шумадије, али је размишљао ван локалних оквира и граница када је повукао потез да ангажује Феђу Дудића. Иако никада није радио у српском фудбалу, осетио је и он у којем смеру наш клуб жели да иде, колико је ово отворена и гостољубива средина и какав је домаћин град Крагујевац. Шумадијско срце и босанска душа су постали добитна комбинација.

Коцкице су се поклопиле и почели смо да пишемо историју. Од последњег места на табели, до пуних трибина и првог пласмана у Европу. Са сваком победом су Раднички и Феђа расли заједно, а Чика Дача постајао све пунији и гласнији.

Иако је резултат на терену мајка сваког успеха, Дудићев тренерски рукопис нису само бројке и голови. Сваки нови навијач који је због фудбала Дудићевог Радничког дошао на трибине Чика Даче и наставио да долази после тога је једнако вредан као гол, бод, победа…

Код њега нема подела на младе и старе, домаће и стране, сви су једнаки и битан је само успех Радничког. Из тог духа заједништва и јединства је настао европски Раднички. Постали смо клуб који прави репрезентативце Србије. Постали смо тим који људи желе да гледају и да уживају у фудбалу. Постали смо екипа које противници с посебним мотивом желе да победе. Постали смо тим којем је свеједно против кога игра и који не дели утакмице на мале и велике већ има свој стил игре и увек исту визију.

Раднички Феђе Дудића игра препознатљив и узбудљив фудбал који гарантује забаву и уживање. У ових годину дана, Дудић је Раднички водио на 42 утакмице у свим такмичењима, а на више од пола је забележио победе (24). У домаћем првенству је Раднички са њим на клупи освајао 1,81 бодова и постизао 2,14 голова по мечу. Било је срећних момената, било је и тужних али срећом ових других много мање.

И за Раднички, и за Феђу је ово најуспешнији период и надамо се да најбољи дани тек следе.

YouTube player
P