Дудић: Морали смо да постигнемо још неки гол у првом полувремену

Стратег Крагујевчана Феђа Дудић нагласио је да задовољан игром своје екипе, нарочито у првих 45 минута, када је, како додаје, пропуштена прилика да се створи значајнији резултатски капитал, који би “црвенима” олакшао пут до четвртог првенственог тријумфа.

– Мислим да смо заслужено победили, посебно због игре у првом полувремену. Били смо доминантни у поседу, иако је противник излазио доста високо и пресингом на нашу задњу линију покушавао да нам поремети организацију игре. Нисмо прескакали игру, већ смо кроз пас долазили до завршне трећине терена. Ако се има у виду број створених прилика, мислим да смо морали на полувремену да водимо са више голова разлике. Свакако би онда и утакмица отишла у неком другачијем смеру. У другом полувремену је противник изгледао боље на терену, прилагодио је ритам игре онако како то њему одговара, али осим оне једне шансе код Ћосићевог проклизавања није успевао озбиљније да нас угрози. Ми смо се за разлику од првог полувремена одлучили да циљано испуцавамо лопту, али нисмо успевали да добијемо дуеле са прилично високом и снажном задњом линијом Текстилца. Мислим да смо данас били доста добри у дефанзивној транзицији, нарочито ако се има у виду да је екипа Текстилца изузетно опасна у тим ситуацијама по освојеној лопти, где до изражаја долази брзина Давидовића и Укачуквуа. Драго ми је што смо ето спојили другу утакмицу заредом без примљеног гола и сигурно је то нешто што нам додатно даје на сигурности и самопоуздању пред наредне мечеве – изјавио је Дудић.

Имао је шеф струке “црвених” доста похвала и на рачун екипе из Оџака, која се показала као “тврд орах”.

– Све честитке противнику на приказаној игри. Добро су нас скаутирали и показали да нису случајно победили ТСЦ у прошлом колу са играчем мање. Специфична су екипа, гину за сваку лопту и било је јако тешко играти против њих. Мислим да су их многи потценили, били уверени да ће већ на полусезони практично испасти из лиге, али су они ево тренутно у средини табеле са доста добрим учинком од десет освојених бодова – констатовао је Дудић.

Тренер Текстилца Бранко Мирјачић је и поред пораза имао разлога за задовољство, с обзиром да је његова екипа пружила сасвим пристојан отпор једном од претендената за врх табеле.

– Видели смо данас два различита полувремена. У првом полувремену нисмо успели да се наметнемо, иако нам је намера била да играмо агресивно и са високим пресингом на задњу линију Радничког. Раднички је био доминантан у првих 45 минута и можемо бити срећни што до одласка на одмор нисмо примили још неки погодак. Са друге стране, могу да будем задовољан игром у другом полувремену. Иако нисмо успели да постигнемо гол, игра коју смо приказали у пољу и број створених шанси против једне озбиљне екипе која је у налету форме може да нас храбри пред наставак сезоне. Чињеница је да имамо одређених проблема са реализацијом, што је последица мањка искуства код играча, али ћемо покушати то да поправимо у наредним утакмицама – поручио је Мирјачић.

P