Против дебитанта за нову првенствену рецку

Нису Шумадинци могли замислити бољи повратак на победнички колосек. “Покер” против иначе веома солидне екипе ИМТ-а подсетио је на нека од најбољих издања “црвених” из претходне сезоне, када су по истој “рецептури” у континуитету “газили” своје ривале на путу до историјског петог места на крају првенства и пласмана у Европу.

Уз прилично расположене и распуцане офанзивце, похвале је заслужила и задња линија “црвених”, која је под командом реконвалесцента Слободана Симовића успела да “сачува нулу” пред својим голом.

– Драго ми је да сам се после скоро четири недеље паузе услед повреде задње ложе коју сам доживео још на утакмици са новосадском Војводином успешно вратио на терен. Што се тиче саме утакмице, за нас је најважније је то што смо успели да прекинемо тај низ од два везана пораза. Мислим да смо игром коју смо приказали подсетили на онај Раднички из прошле сезоне, мада смо и у претходном делу првенства пружали добре партије, иако нас резултати нису испратили. Сада је ето дошао тренутак да те добре игре и квалитет који евидентно поседујемо коначно материјализујемо и то против једног јако незгодног противника ривала какав је ИМТ – сматра искусни дефанизивац, који је са капитенском траком око руке предводио “црвене” до трећег тријумфа у првенству.

Сада је на реду дуел са новајлијом у суперлигашком друштву, Текстилцем из Оџака, који је у прошлом колу направио велики подвиг победом над српским представником у групној фази Лиге конференције, ТСЦ-ом из Бачке Тополе, и то са десеторицом играча на терену. Сасвим довољна опомена за Крагујевчане да не схвате олако предстојећег ривала, који у својим редовима велики број младих играча жељних доказивања на суперлигашкој сцени, али и неколико искусних и доказаних суперлигашких “кајли”, попут некадашњег голгетера нишког Радничког Миљана Шкрбића, дефанзивца Немање Којчића и Регана Обенга, фудбалског интернационалца из Гане кога домаћа публика највише памти из периода када је са доста успеха носио дрес београдског Чукаричког.

– Сигурно нам неће бити лако да дођемо до бодова, с обзиром да је Текстилац у досадашњем делу првенства показао да је једна организована и дисциплинована екипа. То што су успели да са десеторицом играча добију једну такву екипу као што је ТСЦ јасан је показатељ пре свега њиховог карактера, а затим и квалитета. Имају и велики број младих играча, који по први пут у каријери играју Супер лигу и жељни су доказивања у свакој утакмици – констатовао је дугогодишњи фудбалски интернационалац, који је на “Чика Дачу” стигао прошлог лета из лазаревачке Колубаре.

Иако се од Дудићевих изабраника очекује да понове издање из утакмице са ИМТ-ом и оправдају епитет фаворита у дуелу са дебитантом у Моцарт Бет Суперлиги, пут до четвртог првенственог тријумфа за “црвене” сигурно неће бити нимало лак, тим пре што неће моћи да рачунају на подршку својих присталица.

– Не постоји исти дан, а камоли иста утакмица. Сигурно је смо искуснији од екипе Текстилца и да имамо доста сличних утакмица у ногама, али то ништа не значи уколико не будемо довољно агресивни, фокусирани и дициплиновани. Надам се да још једној нашој доброј партији и освајању нових бодова, који би нам доста значили за даљи поход у горњи део табеле – закључио је Симовић.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 2 Премијум каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P