Македонац Станковски нови “пословођа” “црвених”

Станковски се играчки афирмисао у дресу Работничког из Скопља, где је добрим играма привукао пажњу бројних европских клубова. Причало се тада да га желе италијанска Монца, Динамо из Загреба и Фенербахче, али је он на крају ипак завршио у Газијантепу, који га је након иступања из турске Суперлиге после стравичног земљотреса који је почетком прошле године погодио југоисток Анадолије послао на позајмицу у словеначку Горицу. По повратку из Словеније уследила је нова позајмица, овога пута у редове турског друголигаша Тузласпора, чији је дрес носио последњих шест месеци.

Станковски, који је својевремено сматран за једног од највећих талената македонског фудбала, прошао је све млађе репрезентативне селекције наших јужних суседа, од кадетске, па све до младе репрезентације за коју је уписао 25 наступа и постигао два гола.

Долазак у Раднички види као прилику за искорак у каријери и одскочну даску за трансфер у неку од лига “петице”.

– Од агента сам сазнао да је Раднички показао интересовање за мене. Понуда ме је признајем одмах заинтригирала јер сам знао да уколико се добро покажем у Радничком могу остварити трансфер у неку од лига “петице”, што ми је један од главних циљева у каријери. Пратио сам српско првенство и прошле и ове сезоне и јако ми се допао тај офанзивни стил игре Радничког, који мени као играчу погодује. Надам се успешној сарадњи и добрим резултатима у наставку сезоне – поручио је Лука, који је фудбалски ген наследио од оца Горана, дугогодишњег интернационалца и македонског репрезентативца, који је пре пар година обављао функцију спортског директора Работничког.

P