Турај донео прву радост “ђаволчићима”

Након два ремија и исто толико пораза у прва четири кола, коначно је куцнуо тренутак да “ђаволчићи” осете сласт првог тријумфа у новој сезони. Улогу прве “жртве” ученика тренера Милоша Симића одиграла је екипа Новог Пазара, која је у престоницу Шумадије допутовала као благи фаворит, с обзиром на сјајан старт сезоне и девет освојених бодова у претходне четири првенствене рунде.

Ушли су наши омладинци веома мотивисано и борбено у данашњу утакмицу и већ у 5. минуту успели су да затресу мрежу гостију из Новог Пазара преко Алфе Тураја, који је добро одмерним и прецизним ударцем са ивице казненог простора матирао чувара мреже “плавих” Мециновића.

Испоставио се то као једини погодак на утакмици, иако је у наставку било доста узбуђења пред оба гола. На крају заслужена победа “ђаволчића” као наговештај бољих резултата у наставку првенству.

Утакмицу на помоћном терену стадиона “Чика Дача” обележила је и повреда Вука Топличевића почетком другог полувремена, који је на рукама својих саиграча изнет са терена. Накнадни прегледи показаће озбиљност повреде, али је извесно да ће високи штопер пропустити пар наредних мечева.

Победом над Пазарцима наши омладинци поправили су бодовни салдо, али и положај на табели. “Ђаволчићи” су сада десети на табели са пет освојених бодова, а наредну утакмица играју већ у среду, када их у оквиру ванредног 6. кола очекује гостовање београдском Вождовцу.

РАДНИЧКИ 1923 – НОВИ ПАЗАР 1:0 (1:0)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
200.
Судија: Стефан Филиповић (Јагодина).
Стрелац: Турај у 5. минуту.
Жути картони: Лукић, Радојковић (Раднички 1923), И. Кахровић, О. Кахровић, Диндеј (Нови Пазар).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Славковић, Радојковић, Живадиновић, Топличевић (од 49. Петровић), Јовановић (од 89. Димовски), Букелић (од 56. Ђаловић), Турај, Петронијевић, Лукић, Ракићевић (од 84. Павловић).

НОВИ ПАЗАР: Мециновић, Диндеј (од 78. Брунчевић), Хаџимујовић, Филимоновић, Куртановић, Диксон, Угљанин (од 65. Поповић), Тогбе, Јусуфовић (од 85. Лековић), И. Кахровић (од 84. Дражанин), Чукву (од 54. О. Кахровић).

P