Дудић разочаран после пораза у Лучанима: Очајан улазак у друго полувреме

Сходно томе и не чуди велико разочарење стратега “црвених” Феђе Дудића, који се након одличног издања његове екипе у првих 45 минута утакмице није надао оваквом епилогу.

– Мислим да смо у првом полувремену имали апсолутну контролу над утакмицом. Успели смо поведемо у раној фази утакмице и пропуситили пар изгледних прилика да до одласка на одмор додатно увећамо предност. Са друге стране, улазак у друго полувреме био је очајан. Несхватљиво лоше смо одреаговали у те две наизглед безазлене ситуације код пенала. Мислим да су оба пенала за екипу Младости пре свега последица наше деконцентрације и неодговорности, што је нешто што је једноставно недопустиво на утакмицама оваквог типа. Након тога је Младост умртвила игру, скратила нам простор и увела утакмицу у неки свој ритам, тако да нам је било јако тешко да у таквој ситуацији дођемо до шансе или гола. Очигледно је да нам након одласка Алексића и повреде Видосављевића фале играчи који би доносили превагу у игри један на један. Неко ће једноставно морати да преузме одговорност да их одмени – констатовао је Дудић у свом обраћању медијима након утакмице.

Тренер Младости Ненад Лалатовић, који је не тако давно спасао Шумадинце од испадања из највишег ранга такмичења, због чега и дан-данас доживљава овације од стране присталица “црвених”, присетио се свог тренерског мандата на клупи крагујевачког суперлигаша, уз честитке колеги Дудићу на оствареним резултатима у претходној сезони.

– Раднички је клуб који јако волим и за који ме вежу лепе успомене, с обзиром да сам тамо играо до своје 18-19 године. Касније сам као тренер преузео клуб у једном јако тешком тренутку, када Радничком нико није давао ни промил шансе за опстанак, али смо ми неким чудом и божијом вољом успели да останемо у лиги. Данас је Раднички то што јесте захваљујући сјајној управи, играчима и наравно мом колеги, коме овим путем честитам на оствареним резултатима – изјавио је Лалатовић, пре него што је изнео своје виђење вечерашње утакмице:

– Раднички је боље ушао у утакмицу, заслужено повео, погодио после и пречку из слободног ударца. Нама је са друге стране фалило мирноће у завршном пасу. Ипак, остао сам миран јер сам знао да можемо да преокренемо резултат, што сам и рекао играчима у свлачионици на полувремену. Само је било важно да верују у себе, баш као што ја верујем у њих. Одлучили смо да променимо формацију, па смо из 5-4-1 прешли у 3-5-2. Мислим да су играчи који су ушли са клупе донели велику превагу. Што се тиче оба пенала, мислим да је ту ситуација чиста и да је то, што је мој колега већ констатовао, последица деконцентрације играча Радничког. Ово је наша четврта узастопна, а моја 202. победа у српском фудбалу, што није мала бројка. За њу су заслужни пре свега моји играчи, којима овим путем желим да честитам на свему што раде за клуб. Показали смо да смо једна велика и складна породица на челу са Нешком Миловановићем, који је заслужан за то што клуб организационо функционише на једном озбиљном нивоу. Свака исплата играчима је у дан, нема незадовољних у клубу, што мени као тренеру наравно олакшава посао – изјавио је тренер Лучанаца.

P