Шумадинци стају на пут захукталим Лучанцима

Првенствени предах добро је дошао Крагујевчанима за регенерисање након врло интензивног уводног дела сезоне, али и за прегруписање редова пред наставак суперлигашке јесени. Минула пауза нарочито је погодовала новопридошлим играчима, који су имали нешто више времена да се упознају са начином рада и захтевима стручног штаба “црвених”.

– Репрезентативна пауза добро је дошла пре свега новим играчима да подигну ниво физичке припремљености и усвоје неке наше принципе рада, али и онима који тек излазе из повреда, као што су Симовић, Шербечић и Аџић. Сви они су се успешно опоравили и верујемо да ће брзо ухватити одговарајући такмичарски ритам – констатовао је у свом уводном излагању на данашњој конференцији за медије Аднан Јахић, први сарадник шефа струке “црвених” Феђе Дудића.

Гостовање екипи Младости представља озбиљан тест за Дудићеве изабранике, нарочито ако се има у виду да су Крагујевчани последњи пут у Лучанима славили још пре три године на својој повратничкој премијери у суперлигашком друштву, а да на наредна три гостовања нису постигли чак ни гол. Притом, Лучанци од доласка Ненада Лалатовића на место шефа стручног штаба играју као у трансу и нижу победу за победом. Тренутно су у серији од три узастопна тријумфа коју ће покушати да наставе против Крагујевчана на овосезонској премијери пред својом публиком, будући да су због радова на постављању хибридне подлоге на терену у Лучанима своје претходне утакмице као домаћини играли у Ужицу.

– Младост је екипа сачињена од искусних и добрих играча, који су већ доста тога прошли у својим каријерама. Ако бих некога морао да издвојим, то је свакако голман Саша Стаменковић, који већ дуже време брани на једном изванредном нивоу. Резултати које екипа Младости постиже у последње време само потврђују њихов квалитет и изискују велики респект са наше стране. Осим квалитетних играча, посебно треба истаћи тренера Ненада Лалатовића, који је првенствено енергетски подигао екипу на један виши ниво, а затим и тактички, што је посебно видљиво у фази одбране, где су јако компактни и примају мало голова – наглашава Јахић у анализи предстојећег ривала.

То што ће наспрам себе имати традиционално неугодног противника, који притом игра у фантастичној форми у последње време, чини се да не забрињава превише Шумадинце, који очигледно немају намеру да се са овог гостовања врате празних руку.

– Јако смо мотивисани и спремни да се на гостовању у Лучанима прикажемо у најбољем могућем светлу. Немамо намеру да калкулишемо и ићи ћемо на победу од првог минута. Наравно, пита се и противник, али се ипак надамо да ћемо ми бити ти који ће се на крају радовати тријумфу. Посебно нас радује чињеница што ћемо имати прилику да играмо на једном квалитетном терену који погодује нашем стилу игре – додао је Јахић.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 2 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P