Из Хумске на “Чика Дачу”: Алекса Јанковић нови адут “црвених”

Хитроноги офанзивац није био у плановима шефа стручног штаба “црно-белих” Александра Станојевића, што је спортски сектор “црвених” искористио да га приволи у своје редове. Јанковић је, иначе, дете Партизана, прошао је све млађе селекције “црно-белих”, али није успео да се избори за место у првом тиму.

Због тога је почетком 2020. године одлучио да напусти Хумску и фудбалску афирмацију потражи у београдском Вождовцу. Уследио је потом прелазак у Чукарички, где је талентовани крилни нападач провео две и по сезоне, пре него што се зимус вратио у табор “црно-белих”. У минулој полусезони уписао је осам наступа за тим из Хумске у Моцарт Бет Суперлиги и постигао један погодак.

Како сам истиче, када се појавила опција преласка у Раднички није се превише двоумио, већ је радо прихватио позив спортског директора “црвених” Славка Перовића.

Брзо смо се договорили о условима сарадње. Пресрећан сам што ћу имати прилику да играм у једном таквом клубу као што је Раднички. Очекујем да се и овој сезони боримо за излазак у Европу, а ја ћу се потрудити да својим играма помогнем екипи да оствари што је могуће боље резултате у оба домаћа такмичења – поручио је Јанковић по доласку на “Чика Дачу”.

P