Мотивисано и растерећено на шампиона

Требало је Дудићевим изабраницима времена да се “залауфају” и подигну реализацију на ниво из претходне сезоне. После одличног издања и величанственог резултатског васкрснућа сусрету са новосадском Војводином, Шумадинци су прошлог викенда у жестокој размени ватре са повратником у елитни ранг такмичења, ОФК Београдом, на новоизграђеном стадионском комплексу “Краљевица” у Зајeчару били за нијансу убојитији и са пет “лаких комада” у мрежи “романтичара” направили су идеалну увертиру за дуел са браниоцем титуле Црвеном звездом.

– Сигурно да нам је победа против ОФК Београда жаргонски речено “раширила крила” и да нам је доста значила, пре свега на пољу самопоуздања. И у претходном периоду смо пружали добре партије, али је резултат као по правилу изостајао. Нисмо додуше имали ни среће са реализацијом на појединим утакмицама, али нам се ето све то вратило у Зајечару – констатује капитен “црвених” Милан Митровић.

“Црвено-бели” на стадион крај Деспотовице такође стижу у добром расположењу, након што су у среду увече успели да елиминишу норвешки Боде у завршној рунди квалификација за Лигу шампиона, те ће по четврти пут у својој историји представљати Србију у најеминентнијем европском клупском такмичењу. Тим Владана Милојевића је, ако изузмемо реми са екипом Младости из Лучана на стадиону “Рајко Митић”, нову сезону у Моцарт Бет Суперлиги отворио у складу са очекивањима и са тринаест освојених бодова у првих пет првенствених рунди тренутно држи чело суперлигашке табеле.

– Неспорно је да нас очекује једна јако тешка утакмица. Црвена звезда је уз Партизан најквалитетнија екипа у лиги, што је уосталом и показала резултатима у уводном делу првенства. Што се нас тиче, вредно смо тренирали и припремали се за ову утакмицу током читаве седмице и даћемо свој максимум да дођемо до позитивног резултата – поручује стамени Прокупчанин.

Утакмица са актуелним шампионом Србије једна је од оних у којој Крагујевчани немају пуно тога изгубе, с обзиром да ће наспрам себе имати вероватно играчки најквалитетнију екипу у лиги. Уједно то је и мотив више за доказивање пре свега млађим играчима, који немају прилику да сваки дан играју са учесником Лиге шампиона.

– Сви смо јако мотивисања и жељни доказивања, посебно млађи играчи. Једноставно, ово је утакмица у којој немамо шта да изгубимо. Одиграћемо најбоље што знамо, па ћемо видети за колико ће нам то бити довољно. Свакако очекујем једну добру фудбалску представу и одличну атмосферу на трибинама. Надам се и да ће нас наши навијачи подржати у великом броју, као што је то био случај и на претходним утакмицама – изнео је Митровић своја очекивања у вези са сутрашњим дуелом.

Капитену Радничког 1923 је минула утакмица против ОФК Београда била прва у новој сезони Моцарт Бет Суперлиге, с обзиром да је због повреде коју је доживео још на почетку припрема на Златибору пропустио прва четири кола, као и двомеч са Морнаром у оквиру квалификација за Лигу конференција.

У првој припремној утакмици против Слоге из Добоја доживео сам нимало наивну руптуру на бутини, због које сам морао да паузирам неких месец и по дана, тако да сам прескочио првих пар кола у првенству, као и европски двомеч са Морнаром. Сада сам се хвала Богу вратио на терен, осећам се добро, али сигурно ће ми требати још једно две-три утакмице да се вратим у стару форму – открива своје здравствено стање прекаљени дефанзивац са иностраним педигреом.

Митровићево присуство сигурно ће много значити тренеру Феђи Дудићу у ситуацији када због повреда не може да рачуна на двојицу централних дефанзиваца, искусног Слободана Симовића и Бесима Шербечића. Ван строја је и најбољи стрелац “црвених” прошле сезоне Милутин Видосављевић, који има проблема са руптуром мишића, те га по свему судећи очекује нешто дужа пауза. Упитан је и наступ стандардног левог бека Томислава Дадића, који се такође жали на повреду.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 1 Премијум каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

P