Дудић: Да смо изгубили, била би то велика спортска неправда

Крагујевчани су учинили велики уступак Новосађанима тако што су пристали на одлагање утакмице за 24 часа, иако свесни да ће на тај начин противнику дати дан више за предах, али и да ће остати ускраћени за подршку својих највернијих присталица, које већ дуже време бојкотују одигравање првенствених мечева радним данима.

– Нисмо имали никакву дилему да ли треба да изађемо у сусрет екипи Војводине и одложимо утакмицу за 24 часа. И ми смо, уосталом, били у сличној ситуацији након реванша са Морнаром, али тада нисмо наишли на разумевање од стране ривала који није желео да одложи утакмицу. На крају нам се, ето, на самој утакмици можда и вратило за тај гест – констатовао је стратег “црвених” Феђа Дудић на почетку обраћања медијима по завршетку утакмице.

Били су Шумадинци на самој ивици трећег првенственог пораза, али су херојском игром успели да се ишчупају из крајње незавидног положаја. Дудић сматра да је његова екипа приказаном игром, нарочито у првих 45 минута, заслужила да остане непоражена.

Ако изузмемо та два несрећно примљена гола, мислим да су тих тридесет и нешто минута игре, све до резултата 2:1, можда и најбољи наш период од када сам ја тренер Радничког. Само у том периоду смо имали две ситуације у којима су играчи Војводине вадили лопту са гол линије, а голман Росић био можда и најзапаженији актер сусрета. Сматрам да можемо бити поносни на начин на који смо играли данас. Да смо изгубили, била би то по мом мишљењу велика спортска неправда. Наравно, не желим тиме да умањим учинак противника, чији су играчи још једном демонстрирали индивидуални квалитет, нарочито у контранападима. При резултату 2:1 су пропустили неколико прилика да нас казне, мада смо и ми морали свесно да ризикујемо. Поносан сам на моје момке. Није било лако вратити се после 0:2 против једне такве екипе као што је Војводина, али су они успели и ја им честитам на томе – истакао је Дудић у осврту на саму утакмицу.

Издање против Новосађана свакако може да храбри тренера Дудића и његове следбенике пред последња два првенствена изазова пре одласка на прву репрезентативну паузу, против ОФК Београда у Зајечару и браниоца титуле Црвене звезде на стадиону крај Деспотовице.

– Свакако да ће нам овај бод пуно значити пре свега на пољу самопоуздања. Мислим да полако почињемо да личимо на онај Раднички из прошле сезоне који је пленио игром и наилазио на симпатије шире фудбалске јавности. Имамо још две утакмице до одласка на паузу у којима ћемо покушати да освојимо што је могуће више бодова – закључио је своје излагање стратег “црвених”.

P