Упркос тешким временским условима, омладинци Радничког 1923 и Графичара приуштили су присутној публици једну динамичну и прилично садржајну фудбалску представу. “Ђаволчићи” су чини се били за нијансу бољи ривал, створили су већи број изгледних прилика у односу на госте из Београда, који су, баш као и прошле сезоне, непоражени напустили шумадијску престоницу.

Домаћи су до предности дошли у 27. минуту. Радојковић је извео слободан ударац, а Алфа Турај се лепо снашао пред голом Графичара и убачену лопту на другу стативу спровео у мрежу. Ипак, до одласка на одмор гости успевају да дођу до резултатског поравнања. Стрелац је био Столић, који је после гужве пред голом крагујевачког тима успео да матира Ђорђа Недовића.

Друго полувреме донело је отворену игру и велики број прилика на обе стране. Домаћи су били за нијансу агилнији, запретили најпре преко Ђаловића, а потом и Димовског, док је најповољнију прилику пропустио новајлија Топличевић у финишу меча, када је из непосредне близине тукао главом преко гола.

Имали су и гости своје шансе да дођу до предности. Најбољу је пропустио хитроноги Сторебра, чији је ударац зауставио данас одлични Недовић.

У наредном колу “ђаволчиће” очекује гостовање вршњацима из ОФК Београда, а потом на “Чика Дачу” стиже Младост из Лучана.

РАДНИЧКИ 1923 – ГРАФИЧАР 1:1 (1:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
200.
Судија: Лазар Пршић (Крушевац).
Стрелци: Турај у 27. минуту за Раднички 1923, а Столић у 44. минуту за Графичар.
Жути картони: Радојковић (Раднички 1923), Краљевић, Чапрић (Графичар).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Славковић (од 84. Ђоровић), Радојковић, Живадиновић, Топличевић, Јовановић (од 73. Грујић), Ђаловић (од 73. Димовски), Букелић (од 84. Павловић), Туреј, Петронијевић, Петровић (од 61. Лукић).

ГРАФИЧАР: Достанић, Чапрић (од 84. Булатовић), Цветковић, Костић, Сторебра, Гачић, Зорић, Краљевић (од 72. Ранковић), Ђорђевић (од 57. Тукер), Столић (од 72. Ивановић), Остојић.

P