За наставак успешне традиције против Суботичана

Било је само питање тренутка када ће Шумадинци након не баш сјајног старта првенства и испадања из Европе “откочити пушке” и “изрешетати” неког од својих будућих ривала. Стицајем околности, улога жртве припала је имењаку из Ниша, који је упркос солидном издању на стадиону крај Деспотовице доживео потпуни дебакл. Од укупно пет упућених удараца у оквир гола Нишлија, четири је погодило мету, што је рецимо сушта супротност у односу на претходну утакмицу са Морнаром у Подгорици, у којој су Шумадинци такође пет пута тукли у оквир гола ривала, али су само једном успели да поентирају.

Свакако да овај помак у реализацији радује стручни штаб “црвених” пред сутрашње гостовање суботичком Спартаку, који ће због радова на постављању хибридне подлоге на стадиону у Суботици Крагујевчане угостити у суседној Сенти, где је занимљиво Раднички пре три године одиграо једну од најузбудљивијих утакмица у историји суперлигашких надметања против тадашњег “номиналног” домаћина ТСЦ-а, која је окончана за фудбалске прилике помало неуобичајеним резултатом – 4:4.

Суботички “голубови” су у прва три кола инкасирали само два бода, мада треба имати у виду да их такмичарски распоред на старту сезоне није мазио. После стартног пораза у Новом Пазару (2:3), првог током тренерског мандата Милоша Крушчића, који је екипу преузео почетком априла, пред сам почетак плеј-аут фазе коју су Суботичани окончали без пораза, уследила су два узастопна ремија у сусретима Чукаричким (1:1) и ТСЦ-ом у Бачкој Тополи (0:0). Предстојећи дуел са Крагујевчанима Суботичани видео као прилику за прву “тројку” у новој сезони, али и шансу да се Шумадинцима реванширају за оба пораза из претходне сезоне.

– Спартак је једна квалитетна такмичарска екипа сачињена од доста добрих појединаца, као што су Убипарип, Ћаласан, Тодоровски, Мијаиловић… Осим тога што имају квалитетне појединце, јако су добри и компактни као тим. Знају тачно шта раде у сваком сегменту игре. Такође, добро су вођени од стране тренера Крушчића, који је преузео екипу пред почетак плеј-аута прошле сезоне. Овогодишње првенство су отворили тесним поразом од Новог Пазара, у утакмици у којој су створили велики број шанси и која је лако могла да поприми тотално другачији епилог. У последње две утакмице, против Чукаричког код куће и ТСЦ-а на страни, успели су да остану непоражени, тако да сигурно у добром расположењу дочекују утакмицу са нама – истакао је у најави сутрашње утакмице Аднан Јахић, први сарадник шефа стручног штаба “црвених” Феђе Дудића.

Дуги низ година је Спартак представљао “баук” за Крагујевчане, али се ова традиција у последње време полако мења у корист екипе из срца Шумадије. На последња четири међусобна дуела са суботичким тимом, “црвени” су уписали три победе и један реми.

Ако се уз све то има у виду да су Шумадинци у међувремену подесили нишанске справе и да су повратили самопоуздање након испадања из Европе, јасно је да домаћину неће бити нимало лако да одоли Дудићевој чети.

– Радује нас реализација из претходне утакмице против Радничког из Ниша. Верујемо да ћемо у истом ритму наставити и у наредним утакмицама. Што се тиче дуела са Спартаком, очекујемо добро гостопримство и отворену игру са обе стране како би публика која дође на стадион имала шта да види и да ужива у томе. Ми ћемо, наравно, ићи на победу као и у свакој претходној утакмици јер другачије не знамо да играмо. Покушаћемо да од првог минута наметнемо наш начин игре, као што је то био случај на претходној утакмици против Радничког из Ниша. Јако је важно да енергетски и тактички останемо фокусирани током свих 90 минута – додао је Јахић.

Под знаком питања за сутрашњу утакмицу у Сенти су капитен Слободан Симовић и Милутин Видосављевић, који имају ситних проблема са повредама, мада није искључено да се нађу у саставу.

– Симовић и Видосављевић имају одређених проблема са повредама, али познајући њихов карактер, пре свега Видосављевића, мислим да ће истрчати на терен. Сви остали играчи су у конкуренцији за тим и очекујемо њихов пун допринос на терену – открива Јахић здравствени билтен своје екипе.

Директан пренос утакмице је на Арена Спорт 3 Премијум каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложени снимак сусрета.

P