Феђа Дудић уочи реванша са Морнаром: “Играћемо на победу! Не знамо другачије”

Крагујевчани су у првој утакмици, одиграној прошлог четвртка на стадиону “Дубочица” у Лесковцу, остварили минималан тријумф (1:0), па би им за пласман у наредну рунду квалификација био довољан и нерешен резултат. Међутим, шеф струке “црвених” Феђе Дудића истиче да његова екипа нема намеру да калкулише у реваншу, већ ће настојати да дотуче већ “начетог” ривала.

– Поново ћемо играти на победу. Једноставно, ми не знамо другачије. Наш стил је увек био игра на гол више и од тога нећемо одступити ни у сутрашњој утакмици. Морнар је у првој утакмици показао да је јако добра екипа, поготово у дефанзивном блоку и транзицији после изгубљене лопте. Имали су и две добре ситуације да нас казне за наше промашаје. Прешли смо пола пута и надам се да ћемо сутра направити тај одлучујући корак ка проласку у треће коло квалификација – изјавио је Дудић.

Стратег “црвених” није на прву лопту баш најзадовољнији стањем терена у Подгорици, али је исто тако уверен да ће његова екипа успети да се прилагоди постојећим условима за игру

– Терен није баш онакав какав бисмо желели да буде, али се морамо прилагодити условима. Имали смо и у нашем првенству ситуације да смо играли и на лошијим теренима, па смо знали извојевати победе. Надам се да ће терен бити колико-толико адекватан за игру, а и ако не буде, сигурно нећемо у томе тражити било какво оправдање – нагласио је Дудић.

Дудић је открио и које играче Морнара види као највећу претњу по гол своје екипе.

Најопаснији њихов играч је Вушуровић, који је јако добар у транзицији. Такође, Ђуришић је опасан на прекиду, Дубљевић исто. Генерално, навала им је јачи део тима. Ми ћемо се потрудити да коригујемо неке ствари у дефанзиви и обратићемо већу пажњу на транзицију по изгубљеној лопти, где смо имали доста проблема у претходној утакмици – истакао је стратег Крагујевчана.

Уколико елиминише Морнар, Раднички 1923 ће у наредној рунди највероватније играти против мађарског вицешампиона Пакшија, који је у првој утакмици друге рунде квалификација демолирао кипарски АЕК из Ларнаке са убедљивих 3:0.

P