“Змајеви” казнили промашаје “ђаволчића”

Утакмица је могла да има потпуно другачији ток да је капитен Андреја Ристић искористио барем једну од две колосалне прилике на самом старту утакмице. Два пута је млади нападач излазио испред голмана Вождовца Дебељаковића, али није успео да га савлада.

Казна за ове промашаје “ђаволичиће” је сустигла на измаку првих пола сата игре, када је одбијену лопту после ударца Ђурића и интервенције Недовића у мрежу сместио Скробоња.

Ревију промашаја домаћи су наставили и у другом полувремену. Два пута су ученици тренера Светислава Танасијевића погађали оквир гола у наставку утакмице, први пут након “бомбе” Арсенијевића са удаљености од преко тридесет метара, а онда и после покушаја Косановића из слободног ударца.

На другој страни, гости су поготком Ђурића у 67. минуту дуплирали предност и рутински привели утакмицу крају.

Вождовац је овом победом обезбедио пето место на табели са 49 освојених бодова, док “ђаволичићи” сезону завршавају на дванаестој позицији са 31 освојеним бодом, али и испуњеним примарним циљем, а то је опстанак у елитном друштву.

Још од раније је познато да највиши ранг такмичења напуштају Раднички из Ниша, Земун, Јединство из Уба и новобеоградски Раднички, док ће питање шампиона бити решено 29. маја, када су на програму преостали мечеви последње рунде.

РАДНИЧКИ 1923 – ВОЖДОВАЦ 0:2 (0:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
100.
Судија: Срђан Димитријевић (Крагујевац).
Стрелци: Скробоња у 29. и Ђурић у 67. минуту.
Жути картони: Танасијевић, Арсенијевић (Раднички 1923), Гуизе, Ђурић, Чакован, Артур (Вождовац).

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Радојковић (од 75. Димовски), Ристовић, Пантовић, Ристић, Ракићевић (од 75. Петровић), Томић, Арсенијевић, Илић (од 57. Косановић), Маринковић (од 54. Јовановић), Танасијевић (од 54. Живадиновић).

ВОЖДОВАЦ: Дебељаковић, Луковић, Чакован, Драгићевић, Ђурић (од 69. Јорговановић), Пахомов (од 76. Тадић), Видић, Скробоња (од 75. Лазаревић), Веселиновић (од 66. Стевић), Артур, Гуизе (од 46. Јеленић).

P