Аџић и Грбовић проширили листу појачања

Као на траци нижу се појачања у редовима крагујевачког Радничког 1923 овог лета. После Милоша Ристића, Слободана Симовића, Килијана Бевиса и Александра Поповића параф на уговор са шумадијским суперлигашем ставили су и некадашњи фудбалер Металца Никола Грбовић (25) и млади црногорски репрезентативац Бојан Аџић (19).

Никола Грбовић се после годину дана проведених у екипи Радничког из Сремске Митровице, члану Моцарт Бет Прве лиге Србије, враћа на суперлигашку сцену, где је већ имао прилику да се опроба у дресу Металца из Горњег Милановца, клуба у коме је доживео играчку афирмацију. Реч је о прилично захвалном играчу, који може да одговори задацима на више позиција у тиму, те ће стога доста значити стратегу “црвених” Дејану Јоксимовићу у ротацији током наступајуће сезоне.

– Јако сам срећан због доласка у Раднички. То је један велики клуб са дугом традицијом, који се у последње време профилисао као стабилан суперлигаш. Даћу све од себе да помогнем екипи да направи додатни искорак на табели у односу на прошлу сезону – изнео је Грбовић своје прве импресије након потписивања трогодишњег уговора са крагујевачким клубом.

Шумадинци су након ангажовања једног од најбољих десних бекова Моцарт Бет Прве лиге Србије Александра Поповића пожелели да додатно пооштре конкуренцију на овој позицији, па су тако одлучили да понуде сарадњу Бојану Аџићу, младом црногорском репрезентативцу, који је, баш као и Грбовић, од почетка припрема покушавао да се наметне стручном штабу “црвених”.

Переспективни дефанзивац је наступао за млађе селекције Партизана и Чукаричког, док је први професионални уговор потписао са Спартаком из Суботице, која га је одмах проследио у београдски Бродарац на позајмицу. Аџић је прошао све млађе селекције Црне Горе, а тренутно је члан У-21 селекције. Са Крагујевчанима је потписао уговор до краја предстојеће сезоне, уз опцију продужетка сарадње на још годину дана.

Иако сам имао доста понуда на столу, одлучио сам се да дођем у Раднички из тог разлога што сматрам да је то добар клуб за даљи развој и афирмацију младих играча. Покушаћу да се добрим играма и преданим радом на тренинзима наметнем стручном штабу и испуним њихова очекивања – изјавио је млади фудбалер поводом уговорене сарадње са шумадијским суперлигашем.

P