Шумадинци решени да сачувају тренд непобедивости у Лучанима

По други пут у овој сезони, фудбалери Радничког 1923 укрстиће копља са екипом лучанске Младости у утакмици 17. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије, која се игра у недељу од 18.30 часова на стадиону ФК Младост у Лучанима. За Крагујевчане је ово прилика да потврде добро издање из претходне утакмице против Колубаре и наставе низ добрих резултата у гостима.

Да је Младост једна чврста, такмичарска екипа, чији је бедем тешко пробити, изабраници тренера Дејана Јоксимовића схватили су током претходног одмеравања снага са Лучанцима на самом старту првенствене трке. Требало је Крагујевчанима више од осамдесет минута игре да пронађу пут до мреже екипе из Лучана, којој је мало недостајало да се из престонице Шумадије врати непоражена. И било би тако да искусни Војо Убипарип није одличну асистенцију Немање Томића преточио у одлучујући погодак, који је “црвенима” донео први тријумф у овој сезони.

Три месеца након овог сусрета на “Чика Дачи”, Раднички 1923 и Младост поново ће одмерити снаге, с тим што ће овога пута улогу домаћина имати екипа из Лучана, која у последње време игра у све бољој форми. Лучанци су без пораза у последња три кола, уписали су једну победу код куће и два ремија на страни, а с обзиром да на свом терену играју са посебном мотивацијом, јасно је да изабранике тренера Дејана Јоксимовића не очекује нимало лак задатак на путу до нових првенствених бодова.

На другој страни, Крагујевчани су са два последња гостовања у Суботици и Нишу донели максималних шест бодова, па се присталице “црвених” са правом надају наставку овог низа у Лучанима.

– Доста тога се променило у односу на тај наш претходни сусрет на “Чика Дачи”. Младост је у међувремену довела једно 5-6 нових играча, а ми смо се такође појачали. Екипа Младости је тренутно у успону форме, у последња три кола забележила је једну победу и два ремија, и сигурно ће имати велики мотив да настави тај низ добрих резултата у сусрету са нама. Познато је да они код куће играју са много више енергије него на страни, тако да нас очекује још једна веома тешка и захтевна утакмица. Без обзира на све, ми ћемо и на овој, као и на свакој претходној утакмици ове сезоне, ићи на победу. Верујемо у наш рад и квалитет, и уколико будемо довољно борбени, дисциплиновани и одговорни у испуњењу зацртаних задатака, мислим да можемо рачунати на повољан резултат у Лучанима – истиче шеф струке крагујевачког суперлигаша Дејан Јоксимовић.

Јоксимовић истиче да је ситуација са играчким кадром знатно повољнија у односу на претходну седмицу. Дамјан Крајишник се након одрађене суспензије враћа у тим, док су Стефан Чоловић и Марко Шимић поново у тренажном процесу, мада је питање у којој мери ће моћи да помогну саиграчима на предстојећој утакмици. Извесно је да ће гостовање у Лучанима пропустити десни бек Никола Влајковић, који је сакупио четири јавне опомене, док ће због повреда изостати Лука Зорић и Марко Јанковић.

– Кадровска ситуација је нешто боља у односу на прошлу седмицу. Чоловић и Шимић поново тренирају са екипом, док се Крајишник враћа у тим након одрађене суспензије против Колубаре. Неколицина играча има ситнијих проблема са повредама, али ћемо нешто јаснију слику о томе на кога можемо да рачунамо за утакмицу у Лучанима имати тек након сутрашњег тренинга – открива Јоксимовић.

Интересантно је напоменути да је Раднички 1923 на оба гостовања у Лучанима прошле сезоне остао непоражен. У првој утакмици Крагујевчани су славили поготком Марка Мирића, који је овог лета променио табор и прешао управо у екипу из Лучана, док је друга утакмица у плеј-ауту окончана без погодака, и то највише заслугом тадашњег чувара мреже “црвених” Огњена Лукића, који је зауставио ударац искусног Милана Бојовића са “беле тачке”.

Директан пренос утакмице најављен је на Арена Спорт 5 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложени снимак сусрета.

P